Preek van de Loser over imperfectie

Foto: Edwin Poot

Foto: Edwin Poot

Annemarie Haverkamp gaf zondag 24 november de Preek van de Loser in de Singelkerk in Amsterdam over haar leven met Job. Over imperfectie, (on)gelijk zijn aan de ander en verdriet dat nooit weggaat. ‘Dit was de mooiste afsluiting die wij ons als organisatoren van de Preek van de Loser hadden kunnen voorstellen’, schreven de initiatiefnemers na afloop. Kijk hier voor een impressie.

Zaterdag 30 november wordt de preek integraal afgedrukt in de bijlage offline van nrc.next.

De volledige tekst is als pdf-bestand ook hier te vinden: Preek van de loser 20131124

10 thoughts on “Preek van de Loser over imperfectie

 1. Beste Annemarie,

  Wat een prachtig verhaal las ik in de nrc next. Ik had het graag live gehoord. Dan was de impact vast nog veel groter; heel leerzaam en niet belerend. Een eyeopener.
  Geluk met Job!

  Groet Iris Heikoop

 2. Wat een mooie preek cq mooi artikel in NRC Next afgelopen zaterdag. Voor mij een reminder om de perfectie in imperfectie te zien en vice versa. Geniet van je zoon! Liefs.

 3. Wat een week voor je. En nog een prachtig boek uit ook. Ik heb het met plezier gelezen. Elementen van de preek komen daarin terug! Succes met Jarige Job.

 4. Annemarie, het was mooi om je preek nogmaals na te lezen in NRCNext en nu ook via je site bereikbaar. Blijft nog indrukwekkend en persoonlijk ondanks ik het in de kerk live mocht horen. Een preek van een “loser” die nadat ze van de kansel afstapte meer een overwinnaar kan worden genoemd. Ik wens je samen met Job en je man Gods zegen toe en geniet van dit bijzondere mensje ook als is dat zeker vaak niet makkelijk…

 5. Je preek is weer helemaal actueel (of wanneer is die eigenlijk niet actueel), nu de invoering van de NIPT ter discussie staat in de Tweede Kamer. Ik heb het verhaal gedeeld op de (besloten) facebookpagina Zwartboek Downsyndroom… We hebben nog een lange weg te gaan, maar je woorden geven me ook kracht. Ik ben moeder van een dochter met syndroom van Down, de hele NIPT discussie raakt mij steeds in het hart. Ik werd stil van jouw prachtige preek, ook deze raakt in het hart!
  dankjewel!

 6. Wat een prachtig, hartverscheurend eerlijk en tegelijk liefdevol verhaal! De tranen biggelden over mijn wangen toen ik het voor de eerste keer las. Uit empathie (ja, ik heb ook zo’n puddinglaagje…..) maar ook omdat het best confronterend is je eigen gedachten opeens verwoord te zien. Dank je wel voor dit prachtige stuk!

Reageren is niet (meer) mogelijk.