Pgb-column leidt tot discussie op joop.nl

Een column over de gevolgen van de afschaffing van het pgb heeft bij lezers veel reacties opgeroepen. Zaterdag publiceerde Annemarie Haverkamp de column Naastenliefde. Deze werd doorgeplaatst op joop.nl, de digitale opiniepagina van de VARA. Vanaf dat moment regende het commentaren. Voor- en tegenstanders gingen online de strijd met elkaar aan. De afschaffing van het pgb raakt duizenden mensen die momenteel beschikken over een bedrag waarmee ze zelf zorg kunnen inkopen. Volgens het kabinet is deze vorm van zorgverlening te duur. Belangenverenigingen berekenden dat vervangende zorg nog meer geld zal kosten.

Lees de column en de reacties op joop.nl

2 thoughts on “Pgb-column leidt tot discussie op joop.nl

  1. Lijkt me logisch veel mensen zijn er echt heel erg afhankelijk van, en er is al genoeg in de media geweest over afschaffing en dergelijk.

  2. Ben blij dat het PGB niet word afgeschaft, zou gewoon een stap achteruit zijn. Ik wil niet zeggen dat PGB nou ideaal is, maar het is altijd beter dan wat er was. Je eigen zorg inkopen is altijd beter dan verplichte zorg waar je niet mee uit de voeten kunt.

Reageren is niet (meer) mogelijk.