Het dilemma van Bor Verkroost

borBor Verkroost leeft al 35 jaar met de ernstige huidziekte Epidermolysis Bullosa (EB). Zijn lijden is ‘ondraaglijk’ volgens de medische kwalificaties. Toch is hij er nog. Zijn bestaan is keihard, ‘maar ik heb ook plezier’. Annemarie Haverkamp interviewde hem in 2012 voor nrc.next over zijn kwaliteit van leven. Het artikel is hier als pdf te lezen. Maandag 6 januari vertelt hij in nrc.next welke moeilijke beslissing hij heeft genomen voor het jaar 2014: hij wil niet lang meer leven en heeft zijn euthanasieverklaring op Facebook gezet.

Meer info over Bor op www.eborfoundation.nl

3 thoughts on “Het dilemma van Bor Verkroost

  1. Topper ben je ga door en zorg dat je wensen realiseerd

  2. Bor, je bent een KANJER!! Ik hoop voor je dat je je wensen kunt realiseren.

  3. pas afgelopen week leerde ik hem een beetje kennen bij Umberto Tan en vanmorgen 1 juni 2014 bij Jacobine Geel waar ze over hem sprak met haar gast.
    grote bewondering stroomde bij me binnen hoe hij in het leven staat en zo goede vertelkunst heeft.

    deze beslissing voor dit jaar…….woorden zijn niet genoeg…en ik zal er aandacht aan besteden op mijn weblog. ik hoop dit morgen te doen met deze code erbij.

    vriendelijke groet

Reageren is niet (meer) mogelijk.